Beurs11 nov '13 14:04

Wintersporter wacht met boeken

Auteur: BNR Webredactie

De boekingen voor wintersportvakanties lopen achter vergeleken met vorig jaar. Vooral de boekingen voor een skivakantie in Duitsland zitten flink in het slop met een daling van 21 procent ten opzichte van 2012.

In totaal zijn er tot nu toe voor skivakanties 12 procent minder boekingen geplaatst, zo blijkt uit cijfers van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen).

Oostenrijk, Frankrijk
Oostenrijk en Frankrijk, traditioneel de landen waar de meeste Nederlanders de skipistes opzoeken, blijven het populairst. De boekingen liepen daar wel terug met respectievelijk 11 en 10 procent. "Mensen boeken steeds later, soms wachten ze tot vlak voor vertrek. Bij wintersportvakanties is de tendens van laat boeken nog sterker, omdat je natuurlijk wel sneeuw moet hebben. En de crisis speelt natuurlijk ook mee'', vertelt Mirjam Dresmé van de brancheorganisatie.

Daarnaast zoeken steeds meer Nederlanders volgens haar de zon op in de winter. "Veel mensen waren de sneeuw in Nederland vorig jaar beu, ze kiezen nu liever een zonvakantie", aldus Dresmé. De wintersportboekingen kunnen echter nog wel een inhaalslag maken. "Het is nog heel vroeg in het winterseizoen, de cijfers kunnen onherroepelijk veranderen.''

Losse tickets
De cijfers van de ANVR gaan over het aantal georganiseerde reizen. Boekingen van losse tickets en mensen die op eigen gelegenheid naar de sneeuw gaan, zijn niet inbegrepen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen