Beurs26 feb '14 13:26Aangepast op 26 feb '14 16:41

De Boer volgt Wientjes op bij VNO-NCW

Auteur: BNR Webredactie

Hans de Boer (59) wordt voorgedragen als de nieuwe voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW. Het bestuur van VNO-NCW beslist donderdag over de benoeming.

Dat liet een woordvoerder van de ondernemersorganisatie vandaag weten.

"Zijn voordracht ligt op tafel, maar het bestuur moet nog groen licht geven'', aldus de zegsman. De huidige voorzitter, Bernard Wientjes (70), geeft al negen jaar leiding aan VNO-NCW. Zijn termijn eindigt op 1 juli.

De Boer is ondernemer en commissaris en heeft de nodige ervaring in de wereld van de (Haagse) lobby voor ondernemers. Hij was in de periode 1997-2003 voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland. Ook is hij voorzitter geweest van de Taskforce ter bestrijding van de Jeugdwerkloosheid en initiatiefnemer van de herinvoering van ambachtsscholen (Vakcolleges) in Nederland.

De Boer studeerde economie aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. In de jaren 80 richtte hij het Bureau Economische Argumentatie op, dat hij later verkocht aan accountantsbedrijf KPMG.

De laatste 10 jaar was De Boer commissaris en adviseur bij diverse organisaties. Zo is hij nu nog voorzitter van de raad van commissarissen van supermarktketen Sperwer en van arbodienst ArboNed. Ook is De Boer commissaris bij Siemens Nederland en bij de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen