Beurs14 jun '13 13:28Aangepast op 14 jun '13 15:28

Singapore tikt ING op de vingers

Auteur: ANP Nieuws

ING en een aantal andere grote banken zijn in Singapore op de vingers getikt wegens fraude met het vaststellen van rente- en valutatarieven.

De in totaal 20 banken moeten nu forse bedragen aan reserves aanhouden bij de stadsstaat, die zij weer terugkrijgen indien er verbeteringen zijn doorgevoerd. Over dat geld ontvangen de banken geen rente.

In het geval van ING gaat het alleen om betrokkenheid bij de manipulatie met zogenoemde NDF’s, een manier om valutarisico’s af te dekken, liet een woordvoerder van de bank weten. In andere gevallen is er sprake van manipulatie van het interbancaire rentetarief, de zogenoemd Sibor.

ING, UBS en RBS moeten ieder tussen de 1 en 1,2 miljard Singaporese dollar (tussen de 600 en 700 miljoen euro) aan extra reserves aanhouden. Bij andere, kleinere banken gaat het mogelijk om kleinere bedragen. Bij het schandaal zouden 133 handelaren zijn betrokken. Een grote meerderheid van hen is ontslagen of heeft ontslag genomen.

ING liet vrijdag weten volledig samen te werken met de Singaporese autoriteiten en disciplinaire maatregelen te hebben genomen tegen "een klein aantal" individuele handelaren. Ook belooft de bank verbeteringen door te voeren in de manier waarop belangrijke tarieven worden vastgesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen