Beurs27 mrt '12 13:40

Evacuatie Shell-personeel na gaslek Noordzee

Auteur: Thijs Baas

Een deel van het Shell-personeel van het olie- en gasproductieplatform Shearwater in de Noordzee is geëvacueerd. Ook het nabijgelegen Noble Hans Deulplatform werd deels ontruimd.

Het gaat om in totaal 85 personen die tot het niet-essentiële personeel behoren. Aanleiding was een gaslek bij het booreiland Elgin Franklin van het Franse Total. Tussen beide platformen zit meer dan zeven kilometer.

Werkzaamheden
Het Shearwaterplatform van Shell ligt 225 kilometer ten oosten van Aberdeen. De werkzaamheden op het Noble Hans Deulplatform zijn stilgelegd, maar de werkzaamheden van het Shearwaterplatform worden voortgezet.

Total evacueerde alle 238 werknemers van Elgin. Het gaslek veroorzaakte een dichte wolk die vanaf de andere booreilanden te zien was. Total meldt dat het gaslek nog niet is gedicht en dat nog onduidelijk is wanneer en hoe het lek moet worden aangepakt.

Experts
Het Franse bedrijf schakelt experts in om te helpen met het dichten van het lek. Er is een vaarverbod binnen een straal van drie kilometer rond het Elginplatform en ook vliegtuigen mogen niet in de buurt komen. Wel worden verkenningsvluchten uitgevoerd om de omvang van de lekkage te betalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen