Beurs21 jan '14 22:29Aangepast op 22 jan '14 06:49

Stakingen Philip Morris van de baan

Auteur: ANP Nieuws

Er wordt voorlopig niet meer gestaakt bij sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom.

Het bedrijf heeft met FNV Bondgenoten een principeakkoord over een nieuwe cao bereikt. ,,Daarmee is een nieuwe staking voorlopig van de baan'', meldde de vakbond dinsdag. De FNV-leden moeten nog instemmen met de cao. Het is niet bekend of er ook een akkoord met de andere vakbonden is.

Er is onder meer afgesproken dat het salaris van de werknemers 3 procent omhoog gaat. Ook krijgen ze eenmalig een bedrag van 1500 euro bruto, de helft van wat de vakbonden hadden geëist. Verder gaat de reiskostenvergoeding omhoog. ,,Dat betekent dat werknemers er 30 tot 50 euro netto per maand bijkrijgen, wat gelijk staat aan een extra loonsverhoging van 1,5 procent'', aldus de FNV.

De afgelopen dagen hielden werknemers van de fabrikant werkonderbrekingen en een 24-uursstaking. Ze dreigden met nieuwe acties.

Bij de fabriek in Bergen op Zoom werken meer dan 1400 mensen, van wie het merendeel bij de productie. Zij maken jaarlijks 75 miljard sigaretten, onder meer van de merken Marlboro, L&M en Chesterfield. De sigaretten zijn vooral bestemd voor de export.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen