Beurs1 mrt '12 17:32

Oud-directeur Vestia kreeg 3,5 miljoen euro mee

Auteur: Pieter van den Akker

Oud-directeur van woningcorporatie Vestia Erik Staal heeft bij zijn vertrek begin dit jaar een bedrag van 3,5 miljoen euro meegekregen.

Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord op Kamervragen dat minister Spies van Binnenlandse Zaken donderdagmiddag naar de Tweede Kamer heeft verstuurd.

Bonus
Volgens de raad van commissarissen is er geen vertrekregeling met een bonus getroffen. Op die regeling in zijn arbeidscontract kon Staal (60) door 'de wijze van vertrek' geen aanspraak maken, aldus minister Spies. Het bedrag van 3.528.000 euro is al eerder in depot gereserveerd voor 'de afkoop van diverse eerdere aanspraken en ter dekking van het oorspronkelijke recht van de bestuurder op een eindloonregeling'.

Ongepast
Met een jaarsalaris dat was uitgegroeid tot een half miljoen euro, inclusief 116.000 euro pensioengeld, verdiende Staal al jaren het meest van alle woningcorporatiedirecteuren in Nederland. Minister Spies noemt zijn salaris en zijn eindloonregeling 'ongepast voor een woningcorporatie, ook gelet op de timing'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen