Beurs19 apr '12 18:14

ABN stopte in 2010 met derivaten Vestia

Auteur: Pieter van den Akker

ABN Amro besloot in het tweede kwartaal van 2010 de derivatenposities met woningbouwcorporatie Vestia niet meer uit te breiden. Dit meldt het FD op basis van verschillende bronnen die anoniem willen blijven.

De maatregel werd genomen nadat ABN Amro en Fortis Bank Nederland een juridische fusie aan waren gegaan. Dat gebeurde op 1 april, zo schrijft het Financieele Dagblad donderdag.

Per 1 juni was de volledige fusie een feit. De derivatencontracten waren volgens bronnen aangegaan door Fortis Bank Nederland, meldt het FD.

Speculatief
Volgens sommige bronnen zou ABN Amro de sterke groei van de derivatenposities bij Vestia niet meer hebben vertrouwd. Het vermoeden bestond dat er posities werden gesloten die niets met een onderliggende lening hadden te maken maar speculatief van karakter waren.

De bank zou daarom hebben gevraagd om een volledig overzicht van alle posities, maar Vestia zou geweigerd hebben die te hebben gegeven. Die verplichting is er ook niet, aldus een bron. "Achteraf hebben ze het goed gezien", aldus de bron.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen