Beurs11 aug '14 14:16

ING-directeur: Scherpe regels geen belemmering voor bankiersbonussen

Auteur: BNR Webredactie

De strengere regels voor bonussen in de financiële sector hoeven niet te betekenen dat er helemaal geen hoge bonussen meer aan medewerkers kunnen worden uitgekeerd. Dat stelt de directeur van de vermogensbeheertak van ING, Hans Stoter, in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

Nederlandse banken en verzekeraars moeten bonussen van de overheid vanaf volgend jaar beperken tot maximaal 20 procent van het jaarsalaris. Daarmee gelden in Nederland strengere regels dan elders in Europa. Volgens Stoter kunnen de regels echter minder streng uitpakken dan het op het eerste gezicht lijkt. Het maximum wordt volgens hem waarschijnlijk berekend over de hele loonsom van een instelling, waardoor er in individuele gevallen mogelijk meer kan worden uitgekeerd.

"Zelfs binnen de Nederlandse regels twijfel ik er niet aan dat we onze mensen kunnen blijven betalen zoals we dat behoren te doen'', meent Stoter. Volgens de 'chief investment officer' zal ING er ondanks de strengere regels in blijven slagen goede werknemers aan te trekken voor het vermogensbeheer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen