Beurs21 mrt '13 07:33Aangepast op 21 mrt '13 23:34

ID&T in Amerikaanse handen

Auteur: Melvin Captein

De Nederlandse organisator van dance-evenementen en festivals ID&T wordt onderdeel van het Amerikaanse bedrijf SFX Entertainment.

SFX koopt driekwart van de aandelen van de onderneming, wat ID&T een waardering geeft van ruim 130 miljoen dollar (100 miljoen euro).

ID&T is bekend van evenementen als Sensation en Mysteryland. De onderneming is opgericht in 1992 en actief in 22 landen in Europa, Azië, Australië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.

M-Design
"Het creatieve hart, waar de feesten en festivals worden bedacht en vormgegeven, blijft volledig in Nederlandse handen. Het blijft onder de naam M-Design gevestigd in Amsterdam'', zo benadrukt de onderneming. Ook blijft de naam ID&T gewoon bestaan.

Volgens ID&T-directeur Duncan Stutterheim kan ID&T, als onderdeel van SFX, flexibeler reageren op nieuwe ontwikkelingen, belangrijke investeringen beter dragen en over grotere reserves beschikken qua personeel en organisatie.

Groter en meer
Volgens Job de Wit, hoofdredacteur DJ Broadcast, is de samenvoeging een goede zet van de Amerikanen. "SFX heeft vooral ID&T nodig. Het is een bedrijf van zakenman Robert Sillerman en die hanteert al sinds de jaren 70 dezelfde tactiek: partijen opkopen, die samenvoegen en dan veel geld verdienen. Hij heeft dat eerder gedaan in de radio-industrie en concertpromotie. Nu zet hij in op de dance-industrie, die in Amerika booming is. SFX gaat flink profiteren van alle know how over grote dancefeesten die ID&T in de loop der jaren heeft opgebouwd."

ID&T profiteert ook, benadrukt De Wit. Het krijgt nu veel middelen om door te groeien "Alles wordt groter, en alles wordt meer." Nu de dance-scene snel gegroeid is zag het Nederlandse bedrijf - ondanks dat het hen financieel voor de wind ging - volgens De Wit in dat ze het niet langer alleen zouden redden.

Toonaangevend
"Ik denk dat SFX wel ziet dat de kennis en de know how bij ID&T zit en dat het niet voor niets is dat zij een toonaangevend bedrijf in deze tak van de entertainmentindustrie zijn geworden in de wereld."

ID&T slaagde er bovendien in het hoofdkantoor voor Nederland te behouden, en niet voor niets. "Dance is al sinds begin jaren '90 al heel groot in Nederland, met mainstream-evenementen. In die twintig jaar heeft ID&T heel veel know how opgebouwd en hoe je professioneel een heel groot dance-evenement neerzet."

"Nu is Amerika aan de beurt en iedereen kijkt naar hoe ID&T dat in Nederland, én in het buitenland, voor elkaar heeft gekregen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen