Beurs15 okt '14 20:04Aangepast op 16 okt '14 11:27

Camiel Eurlings stapt op bij KLM

Auteur: BNR Webredactie

Camiel Eurlings vertrekt als ceo bij KLM. Hij legt per direct zijn functie neer. Het vertrek van Eurlings is een besluit van de raad van commissarissen, meldt KLM aan BNR Nieuwsradio.

Eurlings wordt opgevolgd door Pieter Elbers, de huidige tweede man van het Nederlandse deel van luchtvaartcombinatie Air France-KLM. De termijn van Eurlings als hoogste baas van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij liep nog tot april volgend jaar. Volgens het bedrijf is het besluit om nu te vertrekken in onderling overleg tussen de voormalige minister en de raad van commissarissen genomen.

Een woordvoerster van KLM wilde aanvankelijk geen commentaar geven op de redenen voor het besluit, maar in tweede instantie werd aan BNR verklaard dat de rvc tot het besluit is gekomen om Eurlings weg te sturen.

Onverwachts
Voor Eurlings kwam de motie van wantrouwen van het rvc onverwachts. Vorige week zijn Eurling tegen BNR of hij er over vijf jaar - bij het 100-jarig jubileum van KLM - nog wel zou zijn. "Ik ga er vast vanuit, ik verheug me er nu al op."

Voor Yteke de Jong, KLM-watcher voor het Financieele Dagblad, laat het zien hoe zwaar KLM het op dit moment heeft.

Vakbond
Annette Groeneveld, voorzitter van de Vakbond voor Nederlands Cabinepersoneel, heeft een dubbel gevoel bij het vertrek. "Ik denk dat het in deze tijd nooit een goede zaak is als een ceo moet vertrekken als hij nog geen anderhalf jaar in het zadel zit, want dat is onrust." Maar aan de andere kant zorgde zijn aanhouden ook voor onrust. "Dan is het maar beter dat er nu duidelijkheid is."

Opvolger Elbers heeft gezegd dat hij op korte termijn met de bonden om tafel wil. Groeneveld:

 

 

'Energie en betrokkenheid'
De directie van Schiphol liet vanochtend weten de 'energie en betrokkenheid' van vertrekkend KLM topman Camiel Eurlings te roemen.

Gerelateerde artikelen