Beurs21 aug '14 07:57Aangepast op 21 aug '14 14:36

Iets minder winst voor Rabobank

Auteur: BNR Webredactie

Rabobank heeft een nettowinst behaald in de eerste helft van dit jaar van bijna 1,1 miljard euro, 3 procent minder vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de coöperatieve onderneming donderdag bekend.

De winst werd met 214 miljoen euro gedrukt door een eenmalige heffing van de Nederlandse overheid voor de bankensector in verband met de nationalisatie van SNS Reaal. De totale baten bij de bank bedroegen in de eerste helft van het jaar 6,4 miljard euro, 1 procent minder ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar.

De vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn volgens Rabobank onzeker. Een van die onzekerheden is het handelsconflict met Rusland. "De Russische sancties kunnen een negatieve impact hebben op een aantal van onze zakelijke klanten en kunnen daarmee ook de resultaten van de Rabobank in beperkte mate negatief beïnvloeden. We gaan er vanuit dat het huidige handelsconflict niet verder escaleert en dat het vertrouwensklimaat niet verder wordt aangetast'', aldus de bank.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen