Beurs1 mei '13 13:16

Vraag naar vliegreizen groeit verder

Auteur: BNR Webredactie

De vraag naar vliegreizen is in maart verder gegroeid. Het passagiersvervoer steeg wereldwijd met 5,9 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De capaciteit lag 3,5 procent hoger, zo meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA woensdag.

De groei werd mede veroorzaakt doordat Pasen dit jaar in maart viel en niet, zoals in 2012, in april. Gecorrigeerd voor dergelijke seizoensinvloeden steeg de vraag naar vliegreizen volgens IATA echter ook. In de periode van oktober tot en met maart nam de vraag naar vliegreizen volgens de organisatie met 8 procent op jaarbasis toe.

Volgens IATA-topman Tony Tyler groeit het passagiersvervoer vooral in opkomende economieën sterk. In de rijkere landen is relatief weinig vooruitgang te zien, stelde hij.

Europa
Europese luchtvaartmaatschappijen vervoerden vorige maand 3,7 procent meer passagiers dan een jaar eerder, maar dankten die groei waarschijnlijk volledig aan Pasen. Sinds oktober vorig jaar zit er door de aanhoudende economische problemen nauwelijks groei in de Europese luchtvaart, aldus de branchevereniging.

Passagiersvluchten waren in maart wereldwijd gemiddeld voor 79,9 procent gevuld. Daarmee lag de bezettingsgraad 1,8 procentpunt hoger dan in maart 2012.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen