Beurs27 jan '14 07:52

Mijlpaal voor Rabo: beursnotering

Auteur: BNR Webredactie

Een mijlpaal in de geschiedenis van de Rabobank: voor het eerst in haar bestaan krijgt de bank een beursnotering. Rabo brengt haar ledencertificaten naar de beurs.

Tot nu toe kunnen alleen Rabo-leden deze bijzondere obligaties kopen. Door de certificaten te kopen brengen de leden kapitaal in de bank. Maar na 9 uur zijn ze dus vrij verhandelbaar op de beurs van Amsterdam.

Forse beloning
Volgens Jochem Baalmann, beleggingsadviseur bij Indexus, maakt de 6,5 procent rente die Rabobank betaalt, de certificaten interessant. "Als je naar de rente op de spaarrekening kijkt, dan denk ik dat het een forse beloning is."

De ledencertificaten die alleen door de leden konden worden gekocht gaven al een behoorlijke rente, vervolgt Baalmann. "Op het laatst 5,2 procent over de nominale waarde. Dat is nu opgekrikt naar 6,5 procent. Dat heeft de markt eigenlijk gevraagd aan de Rabobank. Dat is fors, maar er staan behoorlijke risico's tegenover."

Geld niet terug
Baalmann legt uit: "We praten hier over een achtergestelde perpetuele lening. Dat houdt in dat de houders van die lening zomaar hun geld niet terug zouden kunnen krijgen als het nog slechter gaat met de Rabobank."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen