Beurs2 sep '14 06:06Aangepast op 2 sep '14 06:25

Nederlandse hotelprijzen gestegen

Auteur: ANP Nieuws

De gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

ANP
ANP

Reizigers betaalden gemiddeld 124 euro voor een hotelovernachting in ons land. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.

Amsterdam bleef de duurste bestemming. In de hoofdstad betaalden reizigers gemiddeld 142 euro voor een hotelovernachting, 5 procent meer dan een jaar geleden. In Maastricht, tweede op de ranglijst, daalde de gemiddelde prijs met 4 procent tot 108 euro. Den Haag bleef staan op plek 3. Hier moest gemiddeld 106 euro worden betaald, evenveel als een jaar geleden.

Van andere Nederlandse steden in de index kenden drie steden een prijsverhoging (Haarlem, Utrecht en Groningen) en twee steden een prijsdaling (Rotterdam en Eindhoven). Rotterdam liet een opvallende prijsdaling zien van 5 procent tot 92 euro. In de eerste helft van 2013 was de havenstad nog de grootste landelijke stijger. In Rotterdam openden de afgelopen maanden een aantal nieuwe hotels hun deuren. Volgens de onderzoekers had dat een drukkend effect op het prijsniveau.

Wereldwijd steeg de gemiddelde prijs van een hotelovernachting in de eerste 6 maanden met 4 procent. Het lijkt waarschijnlijk dat 2014 het vijfde jaar op rij wordt dat de mondiale hotelprijzen een stijging laten zien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen