Beurs24 mei '11 08:37Aangepast op 24 mei '11 09:29

KLM schrapt vluchten tot 18.00 uur

Auteur: Pieter van den Akker

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft alle vluchten tot 18.00 uur dinsdag op Noord-Engeland en Schotland geschrapt in verband met de IJslandse aswolk. Dat liet een woordvoerster van KLM weten.

Maandag maakte de maatschappij al bekend dat de vluchten vanaf Amsterdam in die richting dinsdag tot 11 uur in de ochtend niet zouden doorgaan. Op basis van de huidige informatie zijn daar nog negen vluchten op een later tijdstip bij gekomen.
EasyJet schrapt een vlucht die eerst vanaf Edinburgh naar Amsterdam zou vliegen en later weer zou vertrekken, terug naar de Schotse hoofdstad. Easyjet vliegt dinsdag vanaf zeven tot elf uur niet op vier Schotse luchthavens.
British Airways vliegt tot drie uur dinsdagmiddag niet vanaf Schotse luchthavens en ook vluchten die voor drieën zouden landen op de betreffende luchthavens zullen worden geschrapt. Ook het Ierse Aer Lingus schrapt vluchten naar Schotland.
Geen reizigers gestrand op Schiphol
Het annuleren van vluchten naar Schotland heeft vooralsnog niet tot problemen geleid op Schiphol. Een woordvoerster van de luchthaven noemde de gevolgen dinsdag beheersbaar, omdat de luchtvaartmaatschappijen KLM en Easyjet de geannuleerde vluchten maandagavond op tijd hadden aangekondigd. Daardoor zijn er geen reizigers op de luchthaven gestrand.
Klik op de button rechts om te luisteren naar luchtvaartdeskundige Benno Baksteen.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen