Beurs8 nov '13 07:39

'Twitter regisseerde beursgang beter dan Facebook'

Auteur: Marjan van den Berg

Met zijn succesvolle beursgang gisteren heeft Twitter de zaken beter georganiseerd dan Facebook destijds. Dat zegt beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg.

Twitter pakte op Wall Street een koerswinst van ruim 72 procent. "Zonder meer sensationeel", vindt Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve en Lemberger. Hij wijst erop dat het aanbod van aandelen Twitter relatief beperkt is, terwijl de belangstelling massaal was.

Daarmee heeft Twitter zijn beursgang beter aangepakt dan Facebook, zegt Zwanenburg. "Het is absoluut beter geregisseerd. Twitter heeft voor de beursgang voor de New York Stock Exchange gekozen, waar Facebook naar de Nasdaq ging. Dat mondde uit in een chaos op de eerste dag. Ook bij Twitter moesten we heel lang wachten op een openingskoers, maar daarna verliep de handel ordentelijk."

Twitter bracht 70 miljoen aandelen naar de beurs, waardoor de verkoopopbrengst uitkwam op 1,82 miljard dollar (1,4 miljard dollar).  De openingskoers was vastgesteld op 26 dollar. Enkele minuten na de vertraagde opening noteerde Twitter 47,50 dollar. De slotkoers was 44,90 dollar per aandeel.

Waardering
Is de waardering niet veel te hoog voor een bedrijf dat geen winst maakt? Zwanenburg: "Ik heb een enorme bewondering voor het fenomeen Twitter, maar deze waardering is eigenlijk stratosferisch." Hij vergelijkt: "Er wordt bijna 139 dollar per gebruiker betaald, tegen 99 bij Facebook en 129 bij LinkedIn."

Is het verstandig voor een belegger om het aandeel voor langere tijd aan te houden? Zwanenburg: "Het aandeel staat volop in de belangstelling, maar het is toch echt wel heel speculatief om hierin belegd te blijven." Zodra meer bekend wordt over de bedrijfscijfers van Twitter, zullen veel beleggers zich volgens de beleggingsstrateeg achter de oren krabben.

Gerelateerde artikelen