Beurs4 mrt '13 12:35

Boetekleed geeft belegger vertrouwen

Auteur: Thijs Baas

De openheid van DE-topman Jan Bennink over zijn eigen inschattingsfouten zou een voorbeeld moeten zijn voor andere topmannen. Dat zegt Stan Westerterp van JNVB in BNR Beurswatch.

Bennink liet vorige week op BNR weten dat hij het DE-avontuur heeft onderschat en ook niet echt te spreken was over de prestaties van de Senseo. "Ondanks het feit dat je de omzetverwachting moet bijstellen was hij wel duidelijk over waarom hij het deed: de druk op de onderneming wordt te groot, de kans op fouten wordt te groot en we komen nou eenmaal uit een organisatie waarin groei de eerste doelstelling was", zegt Westerterp.

Als belegger weet je op die manier waar je aan toe bent, meent Westerterp. "Het is heel prettig dat helder en duidelijk de gedachtegang erachter goed wordt gecommuniceerd. Het aandeel wordt ervoor beloond. Topmannen doen dat veel te weinig; gewoon duidelijkheid creëren naar de markten, ook over je onzekerheden. Dan kunnen we daar zelf een waardeoordeel over vormen."

Ook intern
Lars Dijkstra van Kempen Vermogensbeheer benadrukt dat de transparantie van Bennink ook binnen het bedrijf goed kan werken. "Ik denk dat deze stijl van leidinggeven heel goed is: eerlijk zijn tegen beleggers, duidelijk, transparant. En ook naar je eigen personeel is het voorbeeldgedrag dat ook de cultuur van het bedrijf verder verbetert en dat is op lange termijn ook beter voor aandeelhouders."

Dat de stijl van Bennink zoveel opzien baart, heeft volgens Dijkstra onder meer te maken met de tijd waarin we zitten. "Als er dingen tegenzitten is het vrij makkelijk om als topman te zeggen dat het aan de markt of aan de wereldeconomie ligt. Gewoon toegeven dat je zelf dingen onderschat hebt zouden we meer moeten zien."

Westerterp is een groot voorstander van deze leiderschapsstijl. "Dat zouden we meer moeten zien. Je ziet veel te vaak dat er mooi weer wordt gespeeld met alle gevolgen van dien. De laatste jaren zie je na opvolging dat ze als eerste de fouten van het vorige management opruimen en dat zijn per definitie negatieve ontwikkelingen. Uiteindelijk is ook een manager maar een passant, die helder en transparant zou moeten zijn in een strategie die kan worden voortgezet door de mensen die na hem komen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen