Beurs2 dec '13 07:31Aangepast op 2 dec '13 07:52

Nikkei begint vlak aan december

Auteur: ANP Nieuws

De effectenbeurs in Tokio is maandag nagenoeg vlak gesloten.

Beleggers deden het rustig aan na de sterke beursmaand november, waarin de Nikkei ruim 9 procent steeg. De Japanse hoofdindex eindigde uiteindelijk 6,80 punten (0,04 procent) lager op 15.655,07 punten.

Op de andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten werden overwegend verliezen geleden. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,8 procent en in Seoul verloor de Kospi 0,7 procent. De Hang Seng in Hongkong klom 0,4 procent. In China leverde de Shanghai Composite 0,7 procent in. Beleggers vreesden dat de markt wordt overspoeld met nieuwe aandelen na berichten dat China de al ruim een jaar durende bevriezing van beursintroducties gaat opheffen.

De markt verwerkte daarnaast industriecijfers uit China. Peking liet zondag weten dat de Chinese industrie in november in hetzelfde tempo is gegroeid als in oktober. De inkoopmanagersindex van het nationale statistiekbureau bleef staan op 51,4. De Britse bank HSBC die zijn eigen inkoopmanagersindex van de Chinese industrie samenstelt, schroefde zijn eerdere schatting voor november op van 50,4 tot 50,8. Een indexstand boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen