Beurs4 jun '13 06:50

Kersverse koning mag Nederland op Duitse kaart zetten

Auteur: BNR Webredactie

Koning Willem-Alexander heeft al het geluk van de wereld. Vandaag bezoekt hij de top secret design studio van een groot Duits automerk.

Tijdens de handelsmissie in het zuidwesten van Duitsland bezoekt Willem-Alexander later deze morgen de Opelfabriek vlakbij Frankfurt. Behalve een bezoek aan de designstudio introduceert de koning ook een groep Nederlandse gameontwikkelaars. Zij proberen de Duitse autofabrikant tot een opdracht te verleiden.

Nederland op de kaart
Duitslandcorrespondent Derk Marseille keek maandag toe of dat lukte en sprak met Ivo van Hulten, hoofdontwerper bij Opel Advanced Design: "Er zijn meerdere programma's de hele dag, maar het hoofdthema vormen de Nederlandse bedrijven. De koning komt natuurlijk mee om dat in Duitsland te supporten. Heel goed van Nederland om zich in Duitsland zo op de kaart te zetten."

Speciaal voor de koning en de koningin staat de dag 'in het teken van een paar mooie thema's', gaat hij verder. "Ook de wat geheimere dingen, die we normaal nooit laten zien aan de buitenwereld. De koning en de koningin mogen bij ons ook de ontwerpafdeling in en wat dingen zien die nog niemand te zien heeft gekregen."

Uitzondering
Wat voor geheime dingen dat zijn? "Bijvoorbeeld auto's die in de toekomst onthuld worden. Maar dat is natuurlijk echt bedrijfsgeheim, dus daar kan ik echt niks over vertellen. Maar voor de koning maken we een uitzondering."

Directeur Albert-Jan Pomper van Ranj Serious Games: "Wij zijn een van de grootste serious game ontwikkelaars van Europa. Nederland is voor ons nog steeds de belangrijkste markt, maar we zijn inmiddels ook actief in Duitsland, Amerika en 15 andere landen in de wereld."

Gerelateerde artikelen