Beurs5 nov '13 10:13

AEX levert openingswinst in

Auteur: BNR Webredactie

De Amsterdamse effectenbeurs heeft de kleine openingswinst al weer ingeleverd. Op de andere Europese aandelenbeurzen bleven de koersbewegingen ook beperkt. De stemming blijft enigszins terughoudend in afwachting van belangrijke gebeurtenissen later deze week.

In Amsterdam verwerkte de markt de kwartaalcijfers van AEX-fonds DSM. De hoofdindex op het Damrak noteerde in het eerste uur van de handel 0,2 procent lager op 392,36 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 610,93 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen daalden tot 0,2 procent.

DSM klom 2,6 procent in de AEX. Het speciaalchemiebedrijf heeft volgens analisten in het derde kwartaal solide resultaten behaald. Het bedrijfsresultaat steeg met 27 procent tot 342 miljoen euro, wat iets beter is dan analisten hadden verwacht. De omzet viel iets lager uit dan voorzien. DSM handhaafde daarnaast de verwachtingen voor heel 2013.

Imtech profiteert
Technisch dienstverlener Imtech profiteerde van een adviesverhoging door Kepler en was met een winst van 6 procent de grootste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen. Randstad, ASML en ING waren de grootste dalers met minnen van meer dan 1 procent.

In Frankfurt zakte BMW ruim 3 procent. De Duitse automaker heeft in het derde kwartaal minder winst en omzet behaald dan een jaar geleden. Beiersdorf klom meer dan 5 procent. De producent van Nivea en Labello verwacht dit jaar een sterkere omzetgroei dan eerder voorspeld. Holcim daalde in Zürich 0,7 procent na een verlaging van de omzetverwachting. 's Werelds grootste cementmaker wist in het derde kwartaal wel meer winst te boeken dan verwacht.

Euro noteerde 1,3490 dollar
De euro was 1,3490 dollar waard, tegen 1,3516 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 94,55 dollar per vat. Brentolie bleef stabiel op 106,26 dollar.

Gerelateerde artikelen