Beurs5 nov '13 07:19Aangepast op 5 nov '13 07:40

Nikkei sluit nipt hoger

Auteur: ANP Nieuws

In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de beurs nipt hoger gesloten na een schommelende handelssessie.

Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en een winstwaarschuwing van de Japanse automaker Nissan zorgden voor terughoudendheid onder beleggers. De Nikkei eindigde 0,2 procent in de plus op 14.225,37 punten.

Nissan Motor onderuit
Nissan Motor ging ruim 10 procent onderuit. De op twee na grootste autofabrikant van Japan verlaagde afgelopen vrijdag de winstverwachting voor het gehele boekjaar na teleurstellende resultaten in de eerste helft van het jaar, dat loopt tot maart 2014. Concurrent Suzuki Motor leverde 0,8 procent in ondanks dat het bedrijf een recordwinst rapporteerde over de eerste 6 maanden van het boekjaar.

De andere aandelenbeurzen in Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,4 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul verloor 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,8 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten op 2,5 procent.

Gerelateerde artikelen