Beurs21 nov '12 07:02

Wat hebben onze bedrijven Brazilië te bieden?

Auteur: BNR Webredactie

Wat hebben Nederlandse bedrijven eigenlijk te bieden aan Brazilië? Nou, bootjes bijvoorbeeld.

Veertien Nederlandse ondernemers uit de jachtbouwsector hopen deze week in Brazilië contacten te leggen voor toekomstige zakendeals. Ze reizen mee met de enorme Nederlandse handelsmissie die op dit moment het land bezoekt.

Geld moet rollen
De groei van de Braziliaanse economie zorgt voor veel nieuwe rijken. En die laten hun geld graag rollen, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een jacht. Nederlandse jachtenbouwers hopen daarom een voet aan de grond te krijgen in Brazilië. Correspondent Katy Sherriff reisde mee op de eerste dag van deze jachtbouwmissie.

"Vol goede moed beginnen de Nederlandse jachtbouwers aan hun Braziliaanse avontuur", merkt Sherriff. Ze bezoeken allereerst de jachtwerf in de kustplaats Guarujá in de staat São Paolo. Dit familiebedrijf is de leider op de Latijns-Amerikaanse markt voor superjachtbouw.

Nederlands dna
Directeur Manoel Chaves ontvangt het gezelschap met open armen, vertelt Sherriff. "Hij noemt Nederland het Mekka van de botenbouw en vindt het mooi dat veel Nederlandse werven ook familiebedrijven zijn. "Een deel van mijn dna komt uit Nederland", grapt hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen