Beurs30 jan '13 07:23

Nikkei neemt 11.000 punten-horde met gemak

Auteur: Thijs Baas

De heilige grens van 11.000 punten bleek woensdag een eenvoudig te nemen horde voor de beurs in Tokio. Optimisme vooral door goede winstvooruitzichten en een relatief lage yen.

De Nikkei sloot 2,3 procent hoger op 11.113,95 punten. De koers van Yahoo Japan steeg ruim 17 procent. De winstverwachting van het internetbedrijf voor het gehele boekjaar groeide dankzij sterker dan verwachte advertentieverkopen, terwijl ook het dividend werd opgeschroefd.

Het Japanse mobiele telecomconcern Softbank klom 3,6 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei is de operationele winst van Softbank gestegen tot een recordniveau, geholpen door de verkopen van de iPhone van Apple.

Verre Oosten
De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen woensdag ook omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,7 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul won 0,4 procent. In Sydney steeg de All Ordinaries 0,2 procent en boekte daarmee voor de tiende dag op rij winst. De Australische beurs kent daarmee de langste winstreeks sinds oktober 2003.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen