Beurs14 nov '13 11:39Aangepast op 14 nov '13 17:22

Economische groei eurozone neemt af

Auteur: BNR Webredactie

De economische groei in de eurozone is in het derde kwartaal teruggevallen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd.

Gemiddeld kwam de economische groei in de eurolanden vorig kwartaal uit op 0,1 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. In die periode werd nog een vooruitgang van 0,3 procent gemeten. Op jaarbasis ging de euro-economie in het derde kwartaal met 0,4 procent achteruit.

Duitsland trok vorig kwartaal opnieuw de kar binnen de eurozone. Europa's grootste economie groeide met 0,3 procent op kwartaalbasis. In België, Oostenrijk, Finland en Estland werden plussen van 0,2 tot 0,4 procent genoteerd. De Spaanse economie ging, net als de Nederlandse, met 0,1 procent vooruit.

Sterkste krimp in Cyprus
De Franse en Italiaanse economie werden 0,1 procent kleiner. Voor zover bekend werd de sterkste krimp gemeten in Cyprus, waar de economie 0,8 procent achteruitging. Kwartaalcijfers over de Griekse economie waren nog niet beschikbaar.

In de hele Europese Unie kwam de groei vorig kwartaal uit op 0,2 procent. Onder de grotere economieën viel buiten de eurozone vooral Groot-Brittannië op met een plus van 0,8 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen