Beurs6 mrt '13 17:42

Dell: overnamebod van oprichter beste alternatief voor aandeelhouders

Auteur: BNR Webredactie

De geplande overname van computerfabrikant Dell voor 24,4 miljard dollar door topman en oprichter Michael Dell, samen met een investeringsmaatschappij, biedt het beste alternatief voor aandeelhouders.

Dat schrijft het bestuur van het technologiebedrijf woensdag in een verklaring.

Veel beleggers zijn kritisch over de waarde van het bod waarmee Dell zijn bedrijf van de beurs wil halen. De raad van bestuur, exclusief de topman zelf, heeft naar eigen zeggen echter "agressief onderhandeld'' om de best mogelijk prijs uit het vuur te slepen.

Andere opties onderzocht
Ook andere strategische opties zijn uitputtend onderzocht, aldus de verklaring. Zo hebben de bestuurders onder meer de mogelijkheden bekeken om zelf nieuw kapitaal op te halen, of om delen van de onderneming apart te verkopen. Dat proces heeft 5 maanden geduurd.

In de verkoopovereenkomst die uiteindelijk is gesloten, zijn voorwaarden opgenomen die het belang van de aandeelhouders moeten waarborgen. Zo is de vergoeding die het bedrijf moet betalen als de verkoop niet doorgaat, zo laag mogelijk gehouden. Financieel adviseur Evercore is een provisie in het vooruitzicht gesteld als die alsnog een koper vindt die een hogere prijs biedt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen