Beurs29 mrt '13 17:33Aangepast op 29 mrt '13 17:50

Oud-directielid vastgoedtak SNS vrijgelaten

Auteur: BNR Webredactie

Oud-bestuurder Buck G. van vastgoedtak Property Finance van SNS Reaal is vrijdag vrijgelaten uit voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Utrecht bekendgemaakt.

De 53-jarige man zat sinds 12 februari in voorarrest op verdenking van oplichting, verduistering in dienstbetrekking, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.

In vrijheid wachten
De rechtbank vindt dat de verdachte, Buck G., zijn rechtszaak thuis in vrijheid mag afwachten, al is contact met medeverdachten, personen die bij SNS werken of werkten en personen of instanties op Curaçao verboden. Ook mag hij Nederland niet verlaten en moet hij zijn paspoort inleveren.

Het OM meldt in een reactie dat het in beroep gaat tegen de in vrijheid stelling, omdat het besluit niet in het belang zou zijn van het lopende onderzoek. De secretaresse van Buck G., die gelijktijdig werd opgepakt, kwam eerder al vrij om persoonlijke redenen. Zij blijft eveneens verdachte. Ook een andere voormalig werknemer van SNS, die begin deze maand in hechtenis werd genomen, zit nog vast.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen