Beurs3 dec '13 08:44

Winst voor aandelenbeurs Tokio

Auteur: BNR Webredactie

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met winst geëindigd. Een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar ondersteunde het beurssentiment.

De Japanse munt zakte tot het laagste niveau in 6 maanden door aanhoudende speculatie op verdere stimuleringsmaatregelen in Japan, terwijl het steunbeleid in de Verenigde Staten naar verwachting wordt afgebouwd.

De Nikkei sloot 0,6 procent hoger op 15.749,66 punten onder aanvoering van de exportbedrijven. De Japanse beurs nadert daarmee de piek van 15.942,60 punten, die op 23 mei dit jaar werd bereikt. De Nikkei stond toen op het hoogste niveau in ruim 5 jaar tijd. Voor 2013 staat de hoofdindex ruim 50 procent in de plus. Dat is de grootste jaarwinst sinds 1972.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen verliezen zien. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,5 procent nadat de Reserve Bank of Australia de rente conform verwachting onveranderd liet op het historisch lage niveau van 2,5 procent. In Seoul verloor de Kospi 1,1 procent en de Hang Seng in Hongkong zakte 0,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen