Beurs2 sep '13 14:49

Wall Street viert Labor Day

Auteur: ANP Nieuws

De effectenbeurzen in New York zijn maandag gesloten vanwege de viering van Labor Day. Dinsdag zal Wall Street weer de deuren openen.

De handel zal deze week vooral in het teken staan van het officiële banenrapport, dat vrijdag naar buiten komt. Het cijfer is belangrijk voor het tijdspad waarop en de mate waarin de Amerikaanse centrale bank de miljardensteun voor de economie gaat afbouwen.

Beleggers zullen ook de ontwikkelingen rondom Syrië nauwlettend in de gaten blijven houden. Een naderende militaire actie zette de wereldwijde graadmeters vorige week flink onder druk. President Barack Obama wil echter eerst toestemming van het Amerikaanse Congres. Uiterlijk in de week van 9 september zal er in de Verenigde Staten gestemd worden over militair ingrijpen in Syrië.

De Amerikaanse aandelenbeurzen gingen vrijdag met verliezen het lange weekeinde in. Beleggers namen nauwelijks posities in door de onzekerheid over een mogelijke interventie in Syrië. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 14.810,31 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen