Beurs28 jan '13 07:15

Nikkei eindigt in de min

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is maandag in de min geëindigd. Na een schommelende handelssessie besloten beleggers uiteindelijk toch wat winst te nemen na de rally van afgelopen vrijdag.

De Nikkei sloot 0,9 procent lager op 10.824,31 punten. Eerder op de dag wist de Nikkei kortstondig boven 11.000 punten te klimmen. Het was voor het eerst sinds april 2010 dat de Japanse hoofdindex deze belangrijke puntengrens wist te bereiken.

Robotmaker
Fanuc zakte 7 procent. De Japanse robotmaker verlaagde vrijdag na de slotbel de winstverwachting voor het boekjaar, dat loopt tot en met eind maart. De Japanse maker van chiptestmachines Advantest verloor 5,3 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei zal de jaarwinst van het bedrijf lager uitvallen dan verwacht als gevolg van tegenvallende verkopen van de nieuwste smartphone van de belangrijke klant Apple. Sony klom daarentegen ruim 9 procent na een adviesverhoging door Citigroup.

Verre Oosten
De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul verloor 0,4 procent. De beurs in Sydney was gesloten wegens een nationale feestdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen