Beurs24 dec '13 15:48Aangepast op 24 dec '13 16:51

Wall Street opent met kleine winst

Auteur: ANP Nieuws

De beurzen op Wall Street hebben hun verkorte handelsdag dinsdag met kleine winsten geopend. De dag voor Kerstmis wordt de handel al om 19.00 uur Nederlandse tijd afgesloten. Woensdag zijn de beurzen in New York de hele dag dicht, de beurshandel wordt donderdag hervat.

Vlak na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 16.320 punten. De brede S&P 500 opende 0,1 procent in de plus op 1829 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg ook 0,1 procent, tot 4153 punten.

Voorbeurs bleek uit cijfers van het ministerie van Handel dat de orders voor duurzame goederen in de VS in november met 3,5 procent zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Die stijging was sterker dan verwacht. Economen rekenden gemiddeld op een toename met 2 procent.

Daarnaast bleek de afname van de orders in oktober beperkter dan eerder gedacht. In die maand namen de orders met 0,7 procent af, in plaats van met 2 procent zoals eerder werd gemeld.

Bonussen
Zakenbankiers en handelaren op Wall Street kunnen weer flinke eindejaarsbonussen tegemoet zien. Met name bij zakenbankiers die bedrijven naar de beurs begeleiden (bijvoorbeeld Twitter), stroomt het geld weer als vanouds binnen, zegt correspondent Gerben van der Marel in New York. “Vooral in het najaar zie je dat heel erg aantrekken; de bonussen gaan tussen de 6 en 10 procent omhoog ten opzichte van het jaar daarvoor.”

Ook de aandelenhandelaren boeren goed, “natuurlijk vanwege die beursrecords. Ook vandaag zie je de Dow weer verder oplopen naar een nieuw record en dat geldt ook voor de S&P 500. Dat legt ze geen windeieren hier op Wall Street”, zegt Van der Marel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen