Beurs23 apr '13 20:28Aangepast op 23 apr '13 21:59

Korte beroering Wall Street na valse tweet

Auteur: BNR Webredactie

Een vals Twitter-bericht van persbureau Associated Press (AP) over explosies bij het Witte Huis zorgde dinsdag even voor paniek op Wall Street.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zakten sterk in, maar veerden al heel snel weer op, toen AP bekendmaakte dat het om een hackersaanval ging.

In het valse Twitter-bericht werd ook gemeld dat de Amerikaanse president Barack Obama gewond was geraakt bij de explosies.

"Breaking: Two Explosions in the White House and Barack Obama is injured", viel te lezen in de Tweet. Maar medewerkers van AP lieten al snel weten dat de tweet naar buiten kwam na meerdere hackersaanvallen op de Twitter-account van het persbureau.

Het Witte Huis verklaarde dat er niks aan de hand was en Obama prima in orde is.

Andere media ook gehackt
Eerder werden ook al andere media in de Verenigde Staten, zoals de kranten The New York Times en The Wall Street Journal en de tv-zender CBS, slachtoffer van hackeraanvallen.

De onrust die de valse tweet veroorzaakte op Wall Street roept volgers kenners vraagtekens op over de invloed van sociale media op de beurshandel. De Amerikaanse beurswaakhond SEC besloot eerder deze maand bedrijven toe te staan via sociale media belangrijke informatie te publiceren. Het financiële persbureau Bloomberg heeft Twitter in zijn berichtgeving verwerkt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen