Beurs28 jun '13 11:36Aangepast op 28 jun '13 14:13

PostNL bereikt akkoord met actievoerders

Auteur: BNR Webredactie

Paketbezorgers bij PostNL krijgen 100 euro meer betaald per week. Ook komt er een geschillencommissie en wordt de communicatie tussen pakketbezorgers en PostNL verbeterd. Dat zijn de belangrijkste punten uit een akoord tussen PostNL en actievoerende chauffeurs.

Met het akkoord is de staking van chauffeurs, die als ZZP'ers voor PostNL werken, voorbij.  Werner van Bastelaar van PostNL: "Wij hebben met de chauffeurs afgesproken dat ze bij een bepaald aantal geleverde pakketjes een gegarandeerde weekomzet krijgen van ongeveer 1000 euro per week." Dat wás 900 euro per week. PostNL bepaalt, net als nu, de route en het aantal te leveren pakketjes.

Daarnaast zijn er ook andere afspraken gemaakt, onder andere om de communicatie tussen pakketbezorgers en het postbedrijf te verbeteren. Van Bastelaar: "Er komt bijvoorbeeld een geschillencommissie, die bij het opzeggen van een contract van een chauffeur, daar een uitspraak over kan doen."

Op de distributiecentra komen vertegenwoordigers die als intermediair optreden tussen PostNL en de chauffeurs. "Wij hebben gemerkt dat chauffeurs vonden dat er nogal wat schortte aan de communicatie."

90.000
De stakingen begonnen dinsdag in Amsterdam en sloegen later over naar andere distributiecentra. Door de werkonderbrekingen van de afgelopen dagen is de achterstand in de pakketbezorging opgelopen tot meer dan 90.000 stuks. Vanochtend voerden de chauffeurs nog acties bij de distributiecentra in Rotterdam, Wateringen en Utrecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen