Beurs12 apr '13 09:38Aangepast op 12 apr '13 11:00

JAB doet bod op DE Master Blenders

Auteur: Anne-Greet Haars

De Duitse investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB) heeft vrijdag een formeel bod uitgebracht op DE Master Blenders 1753 (DE). JAB biedt 12,50 euro per aandeel voor het koffie- en theebedrijf

Dat wordt daarmee op circa 7,5 miljard euro wordt gewaardeerd.

"Het bod ligt 0,50 euro lager dan analisten hadden verwacht. JAB heeft al 15 procent van de aandelen in handen. Als 95 procent straks wordt aangemeld, dan wordt het bod gestand gedaan, dus daar is nu het wachten op", vertelt BNR's economieredacteur Paul Laseur.

"Het lijkt me raar als het niet gaat lukken. Het Raad van Bestuur staat er volledig achter en beveelt het bod aan bij de aandeelhouders. Het hoofdkantoor blijft in Nederland, net als alle productiefaciliteiten. Het is een gelopen race."

Eind maart
DE maakte eind maart bekend te onderhandelen met een groep investeerders onder leiding van JAB over een mogelijke overname. Toen waren de gesprekken nog in een vroeg stadium en werd gesproken over een indicatief bod van 12,75 per aandeel.

Meerderheidsbealngen
De investeerder heeft ook meerderheidsbelangen in de Amerikaanse koffieketens Peet's Coffee & Tea en Caribou Coffee. JAB is eigendom van de familie Reimann, een van de rijkste ondernemersgeslachten van Duitsland met een geschat vermogen van 11 miljard euro. Het fonds, waarvan de Nederlander Bart Becht een van de beheerders is, houdt ook belangen in schoonmaakmiddelenfabrikant Reckitt Benckiser en parfummaker Coty.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen