Beurs9 apr '13 08:45

Vliegtuigen Air France-KLM voller in maart

Auteur: BNR Webredactie

Air France-KLM vloog in maart met vollere passagiersvliegtuigen. Het passagiersvervoer steeg met 2,2 procent ten opzichte van een jaar eerder, terwijl de capaciteit maar 0,2 procent hoger lag.

De bezettingsgraad nam met 1,7 procentpunt toe tot 84,2 procent. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdag bekend.

Het bedrijf had in maart last van slechte weersomstandigheden. Sneeuwval zorgde gedurende 2 dagen voor problemen op de luchthavens van Parijs. Aan de andere kant zorgden de paasdagen voor extra vakantieverkeer. Vorig jaar viel dat feest pas in april. In totaal vervoerde Air France-KLM vorige maand 6,45 miljoen reizigers.

Stijging het sterkts in Azië
De stijging van het passagiersvervoer was met 5,1 procent het sterkst in Azië. Het Amerikaanse netwerk kende de laagste groei (0,5 procent) maar met 89,1 procent wel de hoogste bezettingsgraad. In Europa groeide het passagiersvervoer met 1,8 procent. De vliegtuigen zaten daar voor iets meer dan driekwart vol.

De vrachttak werd eveneens geraakt door het winterse weer, maar ook door de kwakkelende wereldhandel. Het vrachtvervoer daalde met 12,1 procent, veel sterker dan de capaciteit, die 6,6 procent lager lag. De gemiddelde beladingsgraad daalde met ruim 4 procentpunt tot 65,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen