Beurs26 nov '12 17:38Aangepast op 26 nov '12 19:04

Credit Suisse wil geld zien van Vestia

Auteur: Anne-Greet Haars

De Zwitserse bank Credit Suisse eist 83,2 miljoen euro van de Rotterdamse woningcorporatie Vestia. Dat schrijft persbureau Bloomberg maandag op basis van een claim die is ingediend bij een Britse rechtbank.

Het geld moet dienen als onderpand voor rentederivaten, die de corporatie af moest bouwen. Vestia was volgens het financiële persbureau verplicht meer onderpand te betalen, als de marktwaarde van derivaten boven de 100 miljoen euro lag. Op 5 juni bedroeg de marktwaarde 109 miljoen euro.

In juni sloot Vestia een akkoord met negen banken om derivaatcontracten af te bouwen, nadat de wonincorporatie last kreeg van de dalende rente. Vestia beloofde 700 miljoen euro aan de banken terug te betalen. "Een vergelijkbaar aanbod werd gedaan aan Credit Suisse, maar die weigerde'', aldus een woordvoerder van Vestia tegen Bloomberg.

Onder water
"Vestia heeft ook rentederivaten afgesloten bij Credit Suisse. Die derivaten hebben geen positieve waarde, maar een negatieve waarde: ze zijn onder water komen staan. Daar komt die 83 miljoen vandaan", vertelt FD-journalist Pieter Lalkens.

"Voor Vestia zit er niks anders op dan deze rechtszaak te gaan voeren, want ik denk niet dat Vestia het zich kan veroorloven om deze aparte deal met Credit Suisse af te sluiten. Want daar zullen de andere banken niet blij mee zijn die wel een deal hebben gesloten met Vestia."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen