Beurs16 aug '13 08:50

JAB geeft aandeelhouders DE meer tijd

Auteur: ANP Nieuws

De Duitse investeerder Joh. A. Benckiser (JAB) verlengt de aanmeldingstermijn van zijn bod op DE Master Blenders (DEMB) tot en met 17 september.

Aandeelhouders van het koffie- en thee bedrijf krijgen daardoor ruim een maand langer de tijd om hun stukken aan te bieden. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Tijdens de reguliere aanmeldingstermijn, die donderdag afliep, heeft JAB 74,7 procent van de aandelen aangeboden gekregen. De investeerder had al een belang van ruim 15 procent in DEMB, en is nu verzekerd van 89,7 procent van het totale aandelenkapitaal. JAB biedt 12,50 per aandeel DEMB.

Een woordvoerder van JAB sprak tegen AFN van een "zeer bemoedigend'' percentage. "Wij zijn bijzonder tevreden. We nemen nu de volgende stap door andere aandeelhouders de mogelijkheid te geven hun stukken aan te melden''.

Volgens de zegsman is de verlenging mede ingegeven door de vakantieperiode. "Dat geldt met name voor de Verenigde Staten, waar een groot deel van de beleggers in DEMB zich bevindt''. Volgens het biedingsbericht zal bij een aanmelding van 95 procent van de stukken een uitrookprocedure begonnen worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen