Beurs26 sep '13 08:22

Nikkei hoger dankzij yen

Auteur: ANP Nieuws

De effectenbeurs in Tokio is vandaag hoger geëindigd. Een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgde voor koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven.

Een mediabericht over een mogelijke belastingverlaging voor Japanse ondernemingen hielp de beurs ook vooruit. De Nikkei sloot met een winst van 1,2 procent op 14.799,12 punten.

Advantest leverde zo'n 4 procent in. De maker van testapparatuur voor chips verwacht in het boekjaar dat loopt tot maart 2014, opnieuw verlies te lijden. Het is het derde verliesjaar op rij. Nitto Denko ging 11 procent onderuit. BNP Paribas adviseerde de aandelen van de materialenfabrikant te verkopen. Volgens analisten van de Franse bank is het aandeel sinds de aankondiging van de opname in de Nikkei 225-index te sterk gestegen.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook overwegend kleine winsten zien. De stemming bleef wel terughoudend in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond het steunbeleid en de begrotingsperikelen in de Verenigde Staten. De All Ordinaries in Sydney klom 0,3 procent en de Kospi in Seoul won 0,5 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in de middaghandel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen