Beurs2 jan '13 18:24

Schade Oud & Nieuw tien miljoen

Auteur: BNR Webredactie

Volgens de eerste berekeningen van het Verbond van Verzekeraars komt de schade tijdens de oud-en-nieuwviering uit op zo'n 10 miljoen euro, hetzelfde bedrag als vorig jaar.

Het gaat daarbij om schade aan huizen, inboedels en auto’s, meldde de branchevereniging.

"Het lijkt erop dat de regen mensen van de straat heeft gehouden en vooral tot minder vuurwerkschade heeft geleid'', zegt algemeen directeur Richard Weurding. Hij wijst er wel op dat zakelijke schade en schade aan overheidseigendommen en scholen niet in de raming zijn meegenomen.

Definitieve som wordt later bekend
De schatting is gebaseerd op de eerste indrukken bij verzekeraars, waar particuliere verzekerden de dagen na de jaarwisseling hun schadeclaims digitaal of via het callcenter indienden. De definitieve optelsom van alle schadeclaims wordt pas later bekend. Het verleden leert dat deze nog weleens tweemaal zo hoog kan uitpakken als de eerste schatting.

Kort na de jaarwisseling van 2010 op 2011 werd ook gesproken van 10 miljoen euro schade, maar het totale bedrag aan claims kwam uiteindelijk uit op 20 miljoen euro. De gecorrigeerde cijfers van de oud-en-nieuwviering van 2011 op 2012 zijn nog niet in de statistieken van het Verbond van Verzekeraars opgenomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen