Beurs14 mrt '13 18:04

Gedemotiveerd door graaiende baas

Auteur: BNR Webredactie

Jonge medewerkers van grote Amsterdamse accountancy- en advocatenkantoren ergeren zich groen en geel aan het beloningsbeleid bij hun werkgevers.

Demotiverend: ondanks keihard werken krijg je geen bonus, maar je baas ontvangt een vorstelijke beloning. Dat beeld komt naar voren in interviews die het blad Intermediair heeft gehouden met young professionals op de Amsterdamse Zuidas.

Ergernissen
Anton van Elburg van Intermediair: "Een jonge accountant zegt bijvoorbeeld: ik werk me helemaal kapot om alles voor elkaar te krijgen, ik werk heel veel uren, maar een simpele bonus van 1000 euro, daar gaat een streep doorheen in het kader van bezuinigingen. Maar de top van het bedrijf gaat gewoon met vijf ton per jaar naar huis." Dergelijke ergernissen waren bij diverse jonge medewerkers merkbaar, zegt Van Elburg.

Volgens hem ligt de grootste pijn in het gebrek aan mogelijkheden om door te stromen. "De top verdient uiteraard heel veel, maar de mogelijkheden om daar te komen, nemen af. Daarnaast zie je bij de jongere generatie dat deze meer waarde hecht aan de work-life-balans, wat betekent dat zij zichzelf minder willen wegcijferen, minder hard willen werken dan voorheen en meer waarde hechten aan privétijd."

Piramide
Het zou kunnen helpen om de doorstromingsmogelijkheden te verbeteren. "Iemand die wat hoger in de organisatie zit bij een accountantskantoor zegt: als die top iets minder zou verdienen -in plaats van 5 ton 3 ton- dan zou je de piramide wat breder kunnen maken en zouden meer mensen kunnen doorstromen", zegt Van Elburg.

Gerelateerde artikelen