Beurs3 feb '13 15:57

Financieel directeur Barclays stapt op

Auteur: BNR Webredactie

De financieel directeur van de Britse bank Barclays, Chris Lucas, stapt op midden in het onderzoek naar het aantrekken van zeven miljard Britse pond door de bank in 2008 om nationalisatie te vermijden. Dat meldt Sky News zondag.

Image

Volgens Sky maakt Barclays het vertrek van Lucas, die bijna zes jaar in functie is, maandag bekend. Naar verluidt zijn er al headhunters ingeschakeld om naar een opvolger te zoeken.

Langetermijnbonus
Lucas zag af van zijn bonus over 2012 vanwege de rol van Barclays in de Liborfraude, maar hij zou nog in aanmerking komen voor langetermijnbonussen.

Diverse toezichthouders, waaronder de Serious Fraud Office en de Financial Services Authority, begonnen enkele maanden geleden een onderzoek naar het kapitaal dat Barclays in 2008 wist aan te trekken.

Beeld financiële gezondheid
Een van de aandachtspunten is of Barclays de zeven miljard pond uitleende aan het staatsinvesteringsfonds van Qatar, dat het geld vervolgens gebruikte om een belang in de bank te kopen. Dat zou illegaal zijn omdat daarmee voor andere beleggers een verkeerd beeld werd geschetst van de financiële gezondheid van het bedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen