Beurs18 dec '12 18:41

KPN weer onderuit op verder rustige beurs

Auteur: Marjan van den Berg

De Europese beurzen zijn donderdag licht hoger gesloten. KPN zette zijn koersval voort.

In Amsterdam sloot de AEX 0,1 procent hoger op 343,60 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 531,51 punten en de hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs sloten 0,3 tot 0,6 procent hoger. Europese beleggers blijven hoopvol over een compromis over de Amerikaanse begroting.

Uitschieters
De AEX werd gedrukt door het aandeel KPN, dat nog eens 4,3 procent inleverde. Maandag verloor het aandeel al 15 procent nadat het bedrijf had besloten het dividend te schrappen vanwege de dure telecomveiling. Kredietbeoordelaars Moody’s en S&P overwegen een verlaging van de kredietwaardering.

Het aandeel TNT Express was met een winst van 3,5 procent de sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen. Volgens ingewijden heeft het Amerikaanse UPS nieuwe voorstellen gedaan aan Brussel om toestemming te krijgen voor de overname.

ING daalde 1,7 procent nadat bekend was geworden dat KB Financial afziet van de overname van de Zuid-Koreaanse levensverzekeringsdochter van ING.

Euro
De euro stond op 1,3225 dollar, tegen 1,3170 dollar aan het eind van de Europese beurshandel maandag.

Olie
De prijs van Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 88,03 dollar per vat. Brentolie werd eveneens 1 procent duurder en kostte 108,76 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen