Beurs27 mei '13 08:27Aangepast op 27 mei '13 10:20

Personeel Free Record Shop krijgt geen loon

Auteur: BNR Webredactie

Free Record Shop, dat maandag faillissement aanvraagt, gaat voorlopig geen salarissen over mei en vakantiegeld betalen aan het personeel.

Image

Wel is aan de 755 medewerkers in Nederland via een interne memo duidelijk gemaakt dat ze verplicht zijn door te werken.

Een woordvoerster van het noodlijdende bedrijf bevestigde maandag berichtgeving in De Telegraaf hierover. "Er is gewoon geen geld meer. Dit is een normale procedure. In dit soort situaties is het niet ongebruikelijk om mensen te vragen om door te werken, want we willen een doorstart maken", vertelt de zegsvrouw.

Ze benadrukt dat de lonen op een later tijdstip alsnog uitgekeerd zullen worden. Dat zal door de Free Record Shop zelf gebeuren of door het UWV. Dat hangt onder meer af van de curator, die moet bepalen of er een doorstart kan worden gemaakt. De curator zal dinsdag worden aangesteld. "Dan zal er meer duidelijk worden over hoe verder'', zegt de woordvoerster.

Faillissementsaanvraag
De cd- en dvd-zaak kondigde vorige week de faillissementsaanvraag aan voor de Nederlandse activiteiten wegens acute financiële problemen. Het bankroet heeft betrekking op 141 Nederlandse filialen.

De bedrijfsonderdelen Game Mania en de Belgische tak van Free Record Shop konden buiten schot worden gehouden. Die onderdelen werden onlangs overgenomen door investeerder ProCures.

Deze investeringsmaatschappij, die vorig jaar de boekhandelketens Selexyz en De Slegte van de ondergang redde, gaat mogelijk ook verder met de Nederlandse winkels.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen