Beurs31 jan '13 08:54Aangepast op 31 jan '13 13:44

SNS Reaal praat nog met private investeerders

Auteur: Fleur de Bruijn

SNS Reaal praat nog steeds met private investeerders. SNS benadrukt echter dat er geen enkele zekerheid is dat de gesprekken resultaat zullen hebben.

Dat meldde het financiële concern donderdag. De afgelopen dagen is er volgens SNS 'intensief gesproken' over een reddingsscenario voor de noodlijdende instelling waarin de private partijen deelnemen.

"Als de gesprekken wel slagen, zal zoals eerder aangegeven sprake zijn van een omvangrijke emissie van aandelen en transacties met betrekking tot uitstaande achtergestelde instrumenten'', meldt SNS.

Investeringsmaatschappij CVC
Het Financieele Dagblad meldt donderdag dat SNS praat met een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij CVC. Dat consortium zou bereid zijn SNS een kapitaalinjectie te geven van 1,8 miljard euro.

De Nederlandse banken ING, ABN Amro en Rabobank zouden verder zo'n 400 miljoen euro willen bijdragen, zeggen ingewijden tegen het ANP. Daarbij moet dan wel een overnameverbod worden omzeild dat de Europese Commissie heeft opgelegd aan ING en ABN Amro omdat die banken ten tijde van de kredietcrisis in 2008 en 2009 staatssteun hebben ontvangen.

'Geen charitatieve organisatie'
Analisten van Rabobank zien meer haken en ogen aan het geschetste scenario, en wijzen erop dat veel details nog ontbreken. Zij stellen dat CVC, dat investeringen heeft in ongeveer 300 bedrijven in 60 landen, bepaalde zekerheden zal eisen. "Het is geen charitatieve organisatie. Ze willen zekerheid dat er geen extra verliezen komen van Property Finance en Woekerpolis.''

Dat zou volgens de analisten betekenen dat de overheid zou moeten accepteren dat de staatssteun niet wordt terugbetaald en de Stichting Beheer SNS Reaal zou moeten accepteren dat zij haar investering van 1,1 miljard euro niet terugkrijgt. De CVC-route heeft volgens de Rabo-analisten 'een kleine kans van slagen'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen