Beurs17 jan '13 15:40Aangepast op 17 jan '13 16:03

Wall Street opent in de plus

Auteur: BNR Webredactie

De aandelenmarkten in New York zijn donderdag in de plus geopend. De stemming werd gesteund door positieve cijfers over de Amerikaanse huizen- en arbeidsmarkt.

Daarnaast wordt gewacht op de resultaten van chipgigant Intel, die na de slotbel naar buiten komen.

Index
De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 13.535 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1476 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 3130 punten.

Banken
De Amerikaanse banken Citigroup en Bank of America verloren respectievelijk 1,8 en 2,8 procent na publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal. Vliegtuigbouwer Boeing zette de daling voort met een verlies van 1,7 procent na het besluit om de 787-toestellen voorlopig aan de grond te houden tot duidelijk is dat de accu’s in het toestel veilig zijn.

Macrocijfers
"De opening was hoger door een aantal goede macrocijfers. In de eerste plaats het aantal steunaanvragen. Daar wordt altijd goed opgelet door de financiële markten en die zijn veel lager dan verwacht met 335.000. Dat is het laagste niveau sinds vijf jaar en is een opluchting voor de markten. Zodra de arbeidsmarkt herstelt, zal de economie herstellen en kunnen mensen meer besteden", vertelt FD-correspondent Gerben van der Marel in New York.

"En het aantal nieuwe huizen dat in aanbouw is genomen is met 12 procent gestegen. Daar zie je echt dat de vastgoedwereld gelooft dat het herstel is ingezet. Dat is een enorme opsteker."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen