Beurs13 feb '12 15:19

Apple is populairste merk

Auteur: Pieter van den Akker

Apple is het populairste merk in de Verenigde Staten. Veel banken en andere financiële dienstverleners kampen met een zorgwekkend slechte reputatie.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Amerikaanse Harris Interactive onder bijna 13.000 Amerikanen.

Recordscore Apple
Apple stond vorig jaar nog op de vijfde plaats van de ranglijst, maar haalt nu een recordscore van 85,6 op de 100. Internetbedrijf Google had vorig jaar nog het populairste imago en staat nu op de tweede plek.

Technolgie
Technologiebedrijven doen het relatief goed in de ranglijst. Financiële bedrijven als AIG, Goldman Sachs en Bank of America scoren minder dan 50 van de 100 punten, een zorgwekkend niveau dat voorheen werd bereikt door bedrijven die nu niet meer bestaan zoals Enron en Worldcom.

Reputatie
Volgens hoofdanalist Robert Fronk willen banken en financiële dienstverleners het liefst overgaan tot de orde van de dag en hebben ze te weinig aandacht gehad voor hun reputatie. "Een grote groep zegt: zoals het ging is niet zoals wij het willen. We willen een andere paradigma voor deze industrie.''

De ranglijst omvat de 60 meest zichtbare bedrijven in de VS. Ook sommige buitenlandse merken zoals het Zuid-Koreaanse Hyundai staan op de lijst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen