Beurs5 apr '13 18:15Aangepast op 5 apr '13 22:36

Here we go again: wéér problemen bij ING

Auteur: Anne-Greet Haars

Na de problemen eerder op de dag met de app en internetbankieren van ING, liet de bank rond half 4 weten dat de storing was opgelost. Maar nu zijn er weer klanten die niet kunnen inloggen bij internetbankieren.

Ook zijn er opnieuw problemen met het iDeal-systeem voor rekeninghouders van ING. Dat bevestigt woordvoerder Jannemieke Zandee van Currence, het bedrijf achter iDeal.

Eerder vandaag
Het systeem van iDeal kampte vanmiddag met een storing waardoor mensen, ongeacht van welke bank ze klant zijn, problemen ondervonden. Klanten van ING en SNS konden niet afrekenen en vijf banken konden daarnaast opeens geen contact meer krijgen met webwinkels die bij hen waren aangesloten.

Klanten van ING konden vrijdagmiddag vanaf 13.15 uur niet meer internetbankieren. Ook de mobiele app van de bank deed het niet. Verder lag de website van de bank, die woensdag ook al kampte met problemen, plat.

Currence, het bedrijf achter iDeal, meldde rond 16:15 uur dat de storing volledig voorbij was.

Reactie Rutte
Premier Mark Rutte sprak in een reactie op de storingen over "een zorgelijke ontwikkeling''. Maar hij heeft geen aanleiding om te denken dat de storingen het gevolg zijn van cyberaanvallen.

Gerelateerde artikelen