Beurs22 jan '13 13:17Aangepast op 22 jan '13 15:27

FIOD onderzoekt vastgoedprojecten SNS

Auteur: Anne-Greet Haars

SNS Reaal werkt mee aan een onderzoek van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) naar mogelijke strafbare feiten die voormalige cliënten van de vastgoedpoot van de bank en verzekeraar zouden hebben gepleegd.

Het gaat om misstanden bij projecten die door Property Finance van SNS zijn gefinancierd, zo liet een woordvoerder van de bank dinsdag weten.

"In het kader van het onderzoek naar voormalige cliënten van Property Finance zijn ons vragen gesteld. Wij hebben aan het onderzoek meegewerkt. Dergelijke zaken moeten goed worden uitgezocht'', zei een woordvoerder van SNS. Om welke cliënten of projecten het gaat wilde hij niet kwijt. Ook wilde hij niet zeggen in welke periode een en ander zich zou hebben afgespeeld.

Zelf onderzoek
Wel bevestigde de woordvoerder dat "in het kader van het eigen integriteitsbeleid SNS zelf onderzoek heeft gedaan naar de projecten''. NRC Handelsblad berichtte dinsdag dat bij alle projecten sprake was van misstanden, variërend van vermoedens van witwassen en valsheid in geschrifte door klanten tot ernstige nalatigheid van bankmedewerkers. Maar SNS wil dat niet bevestigen.

Documenten
De krant meldde verder dat de FIOD de afgelopen weken betrokkenen bij de vastgoedprojecten heeft gehoord en documenten in beslag heeft genomen. Het Openbaar Ministerie wilde dinsdag geen commentaar geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen