Beurs22 nov '12 15:31

FT: Schäuble beste EU-minister van Financiën

Auteur: BNR Webredactie

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble is door de Britse zakenkrant Financial Times uitgeroepen tot de beste van Europa.

Hij won die titel in 2010 ook, maar moest vorig jaar zijn Zweedse collega Anders Borg voor zich dulden. Borg werd dit jaar tweede.

Het dagblad stelt de ranglijst van ministers van Financiën van de 19 grootste economieën in de Europese Unie elk jaar samen. Daarbij wordt gekeken naar geloofwaardigheid, politieke vaardigheid en economische prestaties.

De Jager op de elfde plaats
De net aangetreden Jeroen Dijsselbloem staat niet op de lijst. Zijn voorganger Jan Kees de Jager wel. Hij staat 11e. Wat economische prestaties betreft komt De Jager niet verder dan plek 14. Alleen zijn collega's uit Italië, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal en Griekenland deden het volgens FT op dat terrein slechter.

Maar wat betreft geloofwaardigheid scoort De Jager met een gedeelde 7e plaats, samen met de Fin Jutta Urilainen, zelfs beter dan Schäuble. De Duitse bewindsman die 40 jaar ervaring als parlementslid en bestuurder meebrengt, moet het volgens de FT vooral hebben van zijn politieke vaardigheid. Ook op economisch vlak scoort Schäuble met een derde plek goed.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen