Beurs24 apr '13 08:22

Nikkei sluit flink hoger

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is woensdag flink hoger gesloten in navolging van de rally op de Europese beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. De stemming werd daarbij gesteund door een verdere verzwakking van de Japanse yen.

De Nikkei eindigde 2,3 procent in de plus op 13.843,46 punten.

Apple
Telecomconcern Softbank, de Japanse partner van Apple, klom ruim 4 procent nadat de Amerikaanse iPhone-maker dinsdag na de slotbel in New York de kwartaalcijfers bekend had gemaakt. De Japanse automakers bleven daarnaast profiteren van de goedkopere Japanse yen. Zo won Toyota 2 procent. Fuji Heavy Industries, de maker van Subaru, klom 2,7 procent. Volgens zakenkrant Nikkei zal de autofabrikant een recordresultaat bekendmaken.

Andere beurzen
Elders in het Verre Oosten gingen de aandelenmarkten woensdag ook omhoog. In Seoul klom de Kospi 0,9 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,6 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney won 1,6 procent. Een lager dan verwacht Australisch inflatiecijfer voedde de hoop op een renteverlaging door de Reserve Bank of Australia.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen