Beurs23 apr '13 08:19

Klein verlies voor TomTom

Auteur: BNR Webredactie

TomTom heeft vorig kwartaal opnieuw een verlies van 2 miljoen euro geleden, terwijl de omzet verder afnam. Dat maakte het navigatiebedrijf dinsdag bekend.

De omzet van TomTom zakte in de eerste drie maanden van 2013 met 13 procent tot 202 miljoen euro. Het nettoverlies was met 2 miljoen euro even hoog als een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 1 miljoen euro tot 29 miljoen euro.

Omzetdaling
TomTom zag de omzet van zijn twee grootste divisies dalen. Op de consumentenmarkt waar de omzet met 101 miljoen euro bijna 20 procent lager was dan een jaar eerder, namen de verkopen van navigatiekastjes verder af. De dalende autoverkopen drukten daarnaast de opbrengsten van de divisie die inbouwapparatuur aan autofabrikanten levert met 13 procent tot 51 miljoen euro. De resultaten voldeden volgens bestuursvoorzitter Harold Goddijn wel aan de verwachtingen.

TomTom houdt vast aan de eerder voor 2013 vastgestelde doelen. Daarbij gaat het bedrijf ervan uit dat de omzet in het hele jaar daalt tot tussen 900 en 950 miljoen euro, tegen 1,06 miljard euro vorig jaar. De aangepaste winst per aandeel komt naar verwachting uit op 0,20 euro.

Gerelateerde artikelen